Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Yildiz, Abdunnasir" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    Antioxidant Properties of Cultured Mycelia from Four Pleurotus Species Produced in Submerged Medium
    (Taylor & Francis Inc, 2013) Dundar, Abdurrahman; Okumus, Veysi; Ozdemir, Sadin; Yildiz, Abdunnasir
    The ethanolic extracts of dried cultured mycelia of Pleurotus ostreatus, Pleurotus eryngii, Pleurotus florida, and Pleurotus sajor-caju were analyzed for antioxidant activity in different systems. Tests used are as follows: reducing power, free radical scavenging, superoxide anion radical scavenging, total antioxidant activity, metal chelating activitiy, etc.; total phenolic content was determined. The percentage inhibition of P. ostreatus, P. eryngii, P. florida, and P. sajor-caju at 20 mg/mL concentration on peroxidation in a -carotenelinoleic acid system was 57.19, 60.68, 62.12, and 58.81%, respectively. The reducing power of P. eryngii was higher than the other samples, and its value was 0.86 at 10 mg/mL concentration. P. ostreatus and P. sajor-caju proved to be better at scavenging superoxide anion radicals than the P. eryngii and P. florida. In the scavenging effect of DPPH radical test, P. ostreatus showed the highest activity potential and P. sajor-caju showed the strongest metal chelating capacity.

| Siirt Üniversitesi | Kütüphane | Açık Bilim Politikası | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Siirt Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Siirt, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim