Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Tosun, M." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    ANTIOXIDANT ACTIVITY, TOTAL PHENOLIC AND FLAVONOID CONTENT OF SOME LOCAL AND CULTIVATED ALMONDS (Prunus dulcis L.)
    (Scibulcom Ltd, 2014) Yildiz, H.; Atli, H. Seyfettin; Tosun, M.; Ercisli, S.; Pinar, H.
    In this study, bioactive content (total phenolic and total flavonoid content, antioxidant activity) of 11 local and 13 foreign almond accessions sampled from a national almond repository collection in Southern Anatolia region in Turkey were investigated. The total phenolic content of methanol extract of almond kernels was determined according to the Folin Ciocalteu method. Antioxidant activities of the extracts were evaluated by a 2,2'-diphenylpicrylhydrazyl (DPPH), ferric reducing antioxidant power (FRAP) and beta-carotene bleaching assays. Total phenolic content was observed in kernel of almond accessions between 45.58 (cv. Primorski) and 93.64 mg GAE/g (cv. Garrigues), respectively. Total flavonoid content was the highest in cv. Garrigues (51.15 mg CE/g) while the lowest value was observed in cv. Ferraduel (11.71 mg CE/g). A wide variation of antioxidant activity of almond kernels was found in all antioxidant determining method and cv. Garrigues in general showed the highest antioxidant activity values in all three methods.

| Siirt Üniversitesi | Kütüphane | Açık Bilim Politikası | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Siirt Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Siirt, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim