Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Oluk, Aylin" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    Bazı baklagil yem bitkileri ile arpa karışım oranları belirlenerek yem verimi ve kalitesine etkisinin araştırılması
    (2020) Seydoşoğlu, Seyithan; Turan, Nizamettin; Oluk, Aylin
    Bu çalışmanın amacı, yaygın (Vicia sativa L.) ve tüylüfiğ (Vicia villosa L.) ile arpa (Hordeum vulgare)karışım oranlarının belirlenerek yem verimi vekalitesine etkisini incelemektir. Deneme, SiirtÜniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümüdeneme alanında kışlık olarak 2017-18 ve 2018-19yetiştirme periyodunda iki yıl süreyleyürütülmüştür. Çalışma Tesadüf Blokları DenemeDesenine göre 3 tekerrürlü olarak kurulmuştur.Yaygın fiğ, tüylü fiğ ve arpa bitkileri yalın ve arpa iledört farklı karışım oranında (80:20, 60:40, 40:60,20:80) ekilerek yeşil ve kuru ot verimi, asitteçözünmeyen lif (ADF), nötr çözünmeyen lif (NDF),sindirilebilir kuru madde oranı (SKM), kuru maddetüketim oranı (KMT), nispi yem değeri (NYD), hamprotein oranı ve ham protein verimi değerleribelirlenmiştir. En yüksek yeşil ve kuru ot verimiyalın arpadan elde edilmiştir. Genel olarak arpanıngirdiği karışımlarda, arpanın oranı artıkça yeşil vekuru ot verimi de artmıştır. En yüksek ham proteinoranı yaygın fiğde belirlenmiştir. Karışımdakibaklagillerin oranının artmasıyla ham protein oranıda artmıştır. Yalın ekilen baklagillerin ADF ve NDForanı en düşük olmuştur. Karışımdaki baklagillerinoranı düştükçe ADF ve NDF oranının arttığı tespitedilmiştir. Sonuç olarak, yalın arpa ekimlerininverimi yüksek olmasına rağmen, ot verimi ve hamprotein verimi birlikte değerlendirildiğinde, % 40yaygın fiğ + % 60 arpa karışımının ekilmesiönerilmektedir.

| Siirt Üniversitesi | Kütüphane | Açık Bilim Politikası | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Siirt Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Siirt, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim