Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Keleş, Davut" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 3 / 3
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    Seleksiyon Yoluyla Şanlıurfa Biber Islahı
    (2016) Keleş, Davut; Rastgeldi, Ufuk; Karipçin, Zeki; Karagül, Süleyman; Çömlekçioğlu, Nuray; Soylu, M. Kemal; Büyükalaca, Saadet
    Biber ülkemizin her bölgesinde yetiştiriciliği yapılan, taze veya çeşitli şekillerde işlenmiş olarakyaygın kullanıma sahip bir sebze türüdür. Türkiye 2.2 milyon ton biber üretimi ile dünyasıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır. Bölgeler ve/veya yöreler kendine ait mikro klimalarasahip oldukları için bitki gelişimi ve verimin iyi olabilmesi oraya ait yeni çeşitlerin geliştirilmesigereklidir. Şanlıurfa'da biber üreticileri uzun yıllardır kendi tohumluklarını kendileri sağlamaktadır.Bu durum Şanlıurfa biber popülasyonunda genetik farklılığa neden olmuştur. Sulu tarımla birlikteyeni ticari biber çeşitlerinin bölgede üretilmeye başlamasıyla yeni çeşitler, yerli çeşitlerle yerdeğiştirmektedir. Gelecekte yeni çeşitlerin geliştirilebilmesi için genetik çeşitliliğe gereksinimolacaktır. Bu sebeple çeşitli çevresel streslere tolerans özelliklerine sahip genotiplerin toplanmasıgerekmektedir. Çalışmanın amacı, Şanlıurfa biber popülasyonundan, Güneydoğu Anadolu Bölgesiiklim şartlarına uygun genotiplerin seleksiyonudur. Güneydoğu Anadolu Bölgesinden genotiplerinseçimi, seçilen genotiplerin eşit şartlarda performasyonlarının denenmesi, saf hatların elde edilmesive tescilidir. Çalışma sonunda Güneydoğu Anadolu Bölgesinden seçilen genotiplerin verimdenemeleri bölgede gerçekleştirilmiş ve 6258,25 kg/da ile 1278-14 nolu saf hat İnan 3363 adı ileticari kaydı yapılmıştır
  • [ X ]
    Öğe
    Water Deficit Tolerance of Some Pepper Inbred Lines
    (2019) Keleş, Davut; Pınar, Hasan; Ata, Atilla; Bircan, Mustafa; Karipçin, Zeki; Rastgeldi, Ufuk; Büyükalaca, Saadet
    Water deficit is one of the main limiting factors affecting plant growth. Selection inwater-limited environments can result in populations or species with improved responseto drought. Water deficit decreases yield and quality, therefore, it is important to identifygenotypes that are tolerant to deficit irrigation conditions. In this study, the water-deficittolerance of 59 pepper-inbred lines was determined. Experiments were conducted in agrowth chamber and under field conditions (Şanlıurfa) with a control (100% fullirrigation) and water-deficit treatment (50% irrigation). Fruit weight, fruit length andnumber of fruits were recorded. Pepper lines 1900, 896 A-W, 74, 760, 1560-W, 912 AW, 405-A, 953-W, 226, 1105-W and 441 were identified as the most tolerant to waterdeficit conditions. Present findings revealed that these pepper lines could be used todevelop cultivars that have satisfactory yield under water deficit conditions.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Water deficit tolerance of some pepper inbred lines
    (TURJAF, 2019) Keleş, Davut; Pınar, Hasan; Ata, Atila; Bircan, Mustafa; Karipçin, M. Zeki; Rastgeldi, Ufuk; Büyükalaca, Saadet
    Water deficit is one of the main limiting factors affecting plant growth. Selection in water-limited environments can result in populations or species with improved response to drought. Water deficit decreases yield and quality, therefore, it is important to identify genotypes that are tolerant to deficit irrigation conditions. In this study, the water-deficit tolerance of 59 pepper-inbred lines was determined. Experiments were conducted in a growth chamber and under field conditions (Şanlıurfa) with a control (100% full-irrigation) and water-deficit treatment (50% irrigation). Fruit weight, fruit length and number of fruits were recorded. Pepper lines 1900, 896 A-W, 74, 760, 1560-W, 912 A-W, 405-A, 953-W, 226, 1105-W and 441 were identified as the most tolerant to water deficit conditions. Present findings revealed that these pepper lines could be used to develop cultivars that have satisfactory yield under water deficit conditions.

| Siirt Üniversitesi | Kütüphane | Açık Bilim Politikası | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Siirt Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Siirt, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim