Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Gucer, Yalcin" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    GC/MS determination of volatile aromatic compounds of kalecik karasi must produced by cold maceration
    (Gazi Univ, Fac Engineering Architecture, 2021) Gucer, Yalcin; Poyrazoglu, Ender Sinan; Artik, Nevzat
    Grape is a climbing plant that is from Vitaceae family and Vitis class and it is the oldest cultured fruit all over the world. The past of the grape goes to 3500 B.C. and homeland of grape is Anatolia. Grape is raw material at so many different food processes at Turkey. Some of them are, table grape, sun dry raisin, must, grape juice, grape molasses, etc. The added value of grapes can be increased by optimisation of different must processes such as being raw material for grape juice and other productions. Two of the most important consumers like criterias for must and so forth products are, bright red color and intensive aroma. In the case of must obtained with cold maceration from Kalecik Karasi vineyard, which has a strong aromatic structure and a particularly fruity aroma, a total of 30 volatile aromatic compounds, mainly 1-hexanol, benzeneethanol, benzeneacetaldehyde, limonene, trans-.beta.-Ionon-5,6-epoxide, 3-methyl-1-butanol, were determined.

| Siirt Üniversitesi | Kütüphane | Açık Bilim Politikası | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Siirt Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Siirt, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim