Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Alp, I." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    High temperature-tolerant tomato lines: bioactive compounds.
    (Journal für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit, 2016) Karipcin, M. Zeki; Dinç, Sabiha; Kara, Meryem; Kahraman, S.; Alp, I.; Çiçekçi, H.
    The functional quality of newly developed high temperature tolerant tomato lines was investigated in terms of lycopene, ß-carotene, ascorbic acid and phenolic compounds to assist breeders for the selection of high temperature tolerant tomato varieties with high nutritional quality. 19 tomato lines including control varieties from the “Turkey F1 Hybrid vegetable variety and quality line development” project were selected for investigation. Line 11 was superior in lycopene and ß-carotene content while line 18 in ascorbic acid as compared to control varieties Cansun F1 and Alsancak RN F1. Urfa 2012 and line 28 were found to have the highest numbers of phenolic compounds. Chlorogenic acid, rutin and trans-ferulic acid were the main phenolic compounds detected in all tomato lines at high concentrations. These newly released tomato lines can be used as value-added germplasm or parents to develop new heat tolerant cultivars in a breeding programmes or as a commercial cultivar for their superior functional qualities.

| Siirt Üniversitesi | Kütüphane | Açık Bilim Politikası | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Siirt Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Siirt, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim