BEKAR, TUBACANGİ, RÜSTEM2019-11-072019-11-0720181300-8943https://hdl.handle.net/20.500.12604/1144Bu çalışmada, 2014 yılında Tokat Merkez, Erbaa ve Niksar ilçelerinde yetiştirilen Narince üzüm çeşidinde 2 farklı yaprak hasadı uygulamasının (Kontrol ve 6 kez) verim, salkım, tane ve şıra kalitesine etkisini belirlemek amaçlanmıştır. Teknolojik olgunluk döneminde tanede salkım sayısı, salkım ağırlığı, üzüm verimi, 100 tane ağırlığı ve tane kabuk rengi parametreleri; şırada ise pH, SÇKM, toplam asitlik, olgunluk indisi, şıra randımanı, özgül ağırlık, toplam fenolik bileşik ve toplam flavonoid içerikleri saptanmıştır. Altı dönem yaprak hasadında Tokat Merkez ilçeden 219.4 kg/da, Erbaa ilçesinden 793.9 kg/da, Niksar ilçesinden 894.7 kg/da yaprak toplanmıştır. Altı dönem yaprak hasadı uygulamasında üzüm verimi (Merkez %40.8, Erbaa %63.6, Niksar %39.6), salkım ağırlığı (Merkez %36.4, Erbaa %60.8, Niksar %44.4) ve tane iriliği (Merkez %32.3, Erbaa %22.1, Niksar %35.6) kontrole göre azalmıştır. Aşırı yaprak toplanan uygulamaların olgun üzüm şırasında SÇKM, özgül ağırlık, toplam fenolik bileşik ve toplam flavonoid miktarlarının kontrole göre artırdığı belirlenmiştir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessNarince, yaprak hasadı, şıra, toplam fenolik bileşik, toplam flavonoidFarklı Lokasyonlarda Yetiştirilen Narince Üzüm Çeşidinde Yaprak Toplamanın Verim Ve Şıra Komposizyonuna EtkisiArticle